Vad är den atlas ortogonala kiropraktik tekniken?

Atlas Orthogonal Chiropractic Technique är en övre-cervikal, spinal-korrigeringsprocedur som är avsedd att återställa en persons balans och stimulera de naturläkande förmåga som normalt finns i kroppen. Det sägs vara både mild och smärtfri. Till skillnad från andra kiropraktiska procedurer är det ingen vridning eller sprickbildning involverad. Förutom att korrigera ryggradsproblem sägs denna teknik hjälpa till med ett komplett utbud av andra tillstånd, inklusive men inte begränsat till artrit, migrän huvudvärk, astma och fibromyalgi. Faktum är att förfarandet även säger att gynna den friska tillväxten och utvecklingen av barn.

Atlas Orthogonal Chiropractic Technique är en kiropraktik specialitet utförs av en licensierad läkare av kiropraktik medicin. För att kunna utföra denna procedur måste en individ ha minst sex års utbildning. Förutom regelbunden träning och utbildning av kiropraktiker får en ortografisk atlas den träning som behövs för att korrigera felaktiga ryggraden. Ett Atlas ortogonalt slaginstrument används för att utföra proceduren.

Röntgenstrålar är en nödvändig del av denna tchnique. Precis som med andra typer av medicinska förfaranden hjälper röntgenstrålar utövaren att se de områden som behöver korrigera tydligt. Atlasortogonister är typiskt välutbildade vid användning av röntgenstudier. Som sådan begär de inte röntgenstudier som inte är avgörande för att diagnostisera och behandla sina patienter. Med röntgenstrålarna som guider använder orthogonisten Atlas Orthogonal slagverksinstrument för att applicera lätt tryck på de drabbade områdena och återställa balansen i kroppen.

Tanken bakom Atlas Orthogonal Chiropractic Technique centrerar på atlasbenet. Ryggmärgen passerar genom detta ben före någon annan. Om det är av dess naturliga inriktning sägs det förändra nervimpulser och påverka blodflödet mot hjärnan. Enligt Atlas Orthogonal Chiropractic Technique-utövare stannar problemen dock inte där. Felanpassningen sägs också orsaka en rad förändringar i ryggraden, som påverkar nacke, rygg, axlar och bäcken och leder till ett antal symtom, inklusive smärta som sträcker sig in i benen.

Efter en Atlas ortogonal ryggmärgskorrektion upplever patienter vanligen en rad återhämtningsrelaterade symtom då deras kroppar svarar på korrigeringen. I allmänhet cyklar patienterna genom att må bättre, känna sig trött och ha styva eller ömma muskler. Dessa symtom sägs vara positiva tecken på att förfarandet fungerar. Återhämtningstiden varierar beroende på svårighetsgraden av patientens felinriktning och uppgifter om hans eller hennes hälsotillstånd.

Ibland kände smärta innan proceduren ändras eller flyttas till en annan position i kroppen. Utövare av denna behandlingsmetod uppmanar patienter att se någon smärta som en del av återhämtningsprocessen. De hävdar att smärta är ett tecken på att kroppen arbetar för att läka sig själv. I vissa fall minskar emellertid smärtsamma symtom direkt, utan några kvarstående obehag som en del av återhämtningsprocessen.