Vad är kuding te?

Kuding te är ett traditionellt kinesiskt te som vanligen är gjord av bladen av ilex kudingcha, en typ av holly växt. Andra namn för denna dryck inkluderar bittert te, ensamt blad, gaolu te, fuding tea eller chading. Bladen vrids samman i en distinkt form som är lång och tunn, som liknar en nagel eller spik. De flesta drinkare behöver bara cirka tre av dessa löv för att uppnå önskad styrka.

Detta te antas ha många medicinska egenskaper. Det är allmänt förbrukat för sina hälsofördelar, och inte för dess smak. Kuding te har en mycket bitter smak. Även om den första biten av bitterhet följs av en lite söt smak, tycker de flesta te-drinkare inte om smaken tillräckligt för att konsumera detta te av den anledningen ensam.

En av de mest kända egenskaperna hos detta te är dess påstådda förmåga att sänka blodtrycket. Det menas att det görs genom att öka sund cirkulation i hela kroppen. Denna effekt kan också bidra till att få ner inflammation i olika delar av kroppen.

Denna typ av te anses också vara ett effektivt hjälpmedel för viktminskning. Fans av drycken tout det som en extremt effektiv viktminskning behandling. Många tror att det kan bidra till att både minska sin kroppsvikt och upprätthålla en hälsosam vikt när den har uppnåtts. Det finns dock inga vetenskapliga bevis för att stödja denna påstående, och vissa tror att teet bara eliminerar vattenvikt snarare än att hjälpa en att minska det faktiska kroppsfettet.

Vissa individer kan dricka Kuding tea för att behandla kall eller influensa också. Det sägs hjälpa till att rensa slem och vätska från huvudet och bihålorna. Detta te innehåller många antioxidanter, vilket kan hjälpa till att rensa och avgifta kroppen.

Såsom är fallet med många te innehåller Kuding koffein. Detta är en av de få nackdelarna med drycken, eftersom de som inte tolererar koffeinbrunn kommer troligen att vara missnöjda med teet. Bortsett från den bittera smaken har detta te inga andra negativa biverkningar.

För de som försöker Kuding för första gången rekommenderas att endast en eller två löv används i den första potten av te för att minska bitterheten. Kuding teblad kan infunderas flera gånger. Vattnet ska kokas under en längre tid med varje efterföljande infusion.