Vad är mild illamående?

Illamående är en lugn känsla som påverkar magen som de flesta människor associerar med en känsla av att behöva kasta upp. Mild illamående uppträder när denna känsla finns i en relativt liten form, och det kan vara kort eller lång tid beroende på orsaken. Typiskt, när illamående är mild, är uppmaningen att kräka mild. Illamående och kräkningar brukar ses som separata aktiviteter – illamående känns som att kasta upp, medan kräkningar är att kasta upp.

Det finns många anledningar till att människor kan utveckla mild illamående. Vissa människor känner sig sura efter att de äter en mycket stor måltid, och denna känsla passerar vanligtvis när matsmältningssystemet behandlar måltiden. En annan vanlig orsak till illamående är hav eller bilkörhet. I vissa fall förvärras detta tillstånd till den punkt där kräkningar inträffar, men vissa har bara en mindre känsla av kvit som kan komma och gå. Illamående som labyrintit, som orsakar instabilitet i innerörat, problem med balans och svindel kan också skapa illamående.

Det finns många ytterligare orsaker till mild illamående. Graviditet kan orsaka det, inte bara under första trimestern, men många kvinnor fortsätter också att bli illamående om de luktar vissa livsmedel under hela graviditeten. Fevers med någon sjukdom kan få vissa människor att känna sig lugna. Visst finns det en mängd läkemedel som kan indikera detta symptom som en vanlig bieffekt. Medicinska tillstånd som diabetes, ångestsyndrom, gastrointestinala problem och högt blodtryck kan alla resultera i mild illamående också.

Hur man behandlar mild illamående kan bero på orsakerna och hur störande det är. Eftersom många människor känner sig känner sig svagt illamående översätter de inte för att kasta upp, de kan tolerera känslan. Lågnivå konstant illamående kan dock vara utmanande och det finns vissa mediciner som kan ta itu med, liksom vissa antihistaminer, men avvägningen är många av dessa som gör att människor blir sömniga.

Ibland är det enklaste botemedlet för milda illamående att helt enkelt ligga eller sitta ner i en bekväm position tills känslan passerar. Andra hittar exponering för frisk luft vid ett öppet fönster som är användbart, eller vatten i små mängder kan hjälpa till att ge illamående. Många utvecklar sina egna bästa metoder för att ta itu med detta om de ofta behandlar symptomen.

Eftersom mild illamående ibland är symptomatisk för allvarlig sjukdom är det viktigt att nämna till läkare om det fortsätter utan någon uppenbar förklaring. Mer än en dag eller två av mild illamående bör inte ignoreras, som i sällsynta fall kan det vara ett symptom på tillstånd som blindtarmsinflammation. En fullständig undersökning tillåter ofta läkare att upptäcka sin orsak som kan leda till behandlingsförslag för att minska obehag.