Vad är myomassologi?

Myomassologi är en typ av massage som integrerar massagetekniker från många olika discipliner. Förutom karosseritekniker integrerar myomassologin också energibesparing och alternativa medicinska behandlingar, tillsammans med näring och fysisk utbildning. Varje myomassologist närmar sig tekniken något annorlunda och anpassar behandlingen till patienten för att säkerställa att han eller hon får bästa möjliga vård. Termen användes först av Irene Gauthier, en av grundarna till detta tillvägagångssätt för massage.

Denna typ av massage var en naturlig utväxt av svensk stilmassage som utvecklades på 1970-talet. Massageterapeuter som lärde sig den grundläggande svenska tekniken ville ibland erbjuda mer till sina kunder, och de började integrera tekniker från andra discipliner. Med tiden uppstod en allomfattande massagestil som kom att bli känd som myomassologi. Många massageskolor erbjuder träning i denna metod, och terapeuter kan också träna självständigt.

Nästan vilken som helst massagestil är acceptabel i myomassologi. Förutom svenska erbjuder de flesta terapeuter också djup vävnad, zoneterapi och kraniosakral massage, tillsammans med energiteknik som reiki och aromaterapi. Massageterapeuten kan inkludera näringsbildning, rörelsearbete som yoga och olika växtbaserade läkemedel i behandlingen, även om tillhandahållandet av näringsinformation är begränsad av lag i vissa regioner.

I en typisk session träffas terapeuten med kunden för att diskutera kundens fysiska problem och eventuella känslomässiga trauma som kunden upplever. Efter att ha träffat patienten går terapeuten ut så att klienten kan disrobe och klättra på ett massagebord. Under sessionen använder massageterapeuten en mängd olika massageslag och tekniker för att skapa en flödande massagesession som behandlar specifika muskelvärk och smärtor, en önskan om allmänhetens välbefinnande och eventuella problem som kunden kan uppleva.

Efter sessionen kommer klienten att få “läxor” som kan innebära en rad regelbundna sträckor, kostförändringar, träningsrekommendationer och så vidare. Om myomassologen har tillstånd att göra det kan han eller hon tillhandahålla medicinska örter, eteriska oljor och andra produkter som kan vara till nytta för patienten.

Denna karosseristyp bygger starkt på ett fortsatt förhållande mellan terapeut och klient. Minst två sessioner i månaden rekommenderas vanligen, med vissa människor som går en gång i veckan, och långsiktigt engagemang för myomassologi uppmuntras starkt. Potentiella kunder kanske vill pröva sessioner med flera utövare att hitta en som fungerar för dem, och de borde fråga om rabatter för massköp av sessioner, så många massage terapeuter erbjuder dessa som en form av incitament.