Vad är ortopedisk massage?

Ortopedisk massage är en typ av massagebehandling som är inriktad på att behandla smärtsamma förhållanden som påverkar kroppens mjuka vävnader. Massage terapeuten kan integrera en rad tekniker för att behandla dessa förhållanden, idealiskt att anpassa sin stil för varje klient, eftersom varje persons kropp är lite annorlunda. Denna typ av massage kan rekommenderas av en läkare som vill ha en patient att driva flera behandlingsmodaliteter, och människor kan också se en ortopedisk massage terapeut självständigt.

En terapeut som utför ortopedisk massage fokuserar på problem med klientens muskuloskeletala system. Han eller hon kan släppa ut täta muskler, hjälpa till att sträcka förkortade muskler och senor och dekomprimera lederna. Målet är att normalisera kroppens mjuka vävnader, både för att behandla specifika förhållanden och för att hålla kunderna i allmänhet friska och passande. Eftersom denna typ av massage är utformad för att behandla medicinska tillstånd, kräver det omfattande träning, eftersom en oskilled terapeut kan skada en klient av misstag.

Det första steget i en ortopedisk massagesession är bedömning, där terapeuten kommer att prata med klienten om problemet och undersöka området av intresse. Om massageterapeuten samarbetar med en läkare kommer han eller hon också att titta över anteckningar från läkaren. Sedan etablerar terapeuten en behandlingsplan som beaktar de fysiologiska effekterna av olika massagetekniker. Denna typ av massage är väldigt flexibel, eftersom den integrerar ett brett utbud av karosseristilar med slutmålet att förbättra kundens skick.

Slutligen arbetar terapeuten med klienten på bordet. Genom att använda olika mjukpappersmanipuleringstekniker kan massageterapeuten lindra ett urval av smärtsamma tillstånd som orsakas av mjukvävnadsstam. Beroende på kundens problem kan massageterapeuten rekommendera flera sessioner att behandla problemet, för att säkerställa att det elimineras och att bygga upp styrka och motstånd i det drabbade området så att tillståndet inte återkommer.

Eftersom många allvarliga medicinska tillstånd kan presentera saker som smärtsamma muskler och senor, behöver en ortopedisk massageterapeut omfattande träning för att lära sig skilja mellan ortopediska problem som en ansträngd axel och medicinska problem som stroke och hjärtattacker som kan sparka muskelsmärta vid sin början. Vissa villkor kan också förvärras av massagebehandling, vissa experter hävdar att vissa cancerformer kan uppmuntras att sprida sig med massage, eller en terapeut kan oavsiktligt orsaka lymfödem hos en patient med felaktigt applicerade massagetekniker. Om du funderar på ortopedisk massage kanske du vill prata med en läkare först för att se till att det är den bästa behandlingen för dig.