Vad är pastoral rådgivning?

Pastoral rådgivning är en form av psykologisk rådgivning som integrerar andlighet i terapeutisk behandling. Målet med denna typ av psykoterapi är att ta itu med en rad olika underliggande psykologiska behov ur ett trosbaserat perspektiv. Förenta staterna har en mycket stor och aktiv pastoral rådgivning, och liknande tjänster erbjuds i många andra delar av världen, vanligtvis inom ramen för kristna ministerier, även om pastorala rådgivare kan vara muslimska, buddhistiska, judiska, hinduiska eller associerade med Vilket antal andra trosor som helst.

I regioner där pastorala rådgivare är certifierade av professionella eller statliga organisationer, är de vanligtvis helt ordinerad religiösa officiants som också har studerat psykoterapi. Detta kan kräva ett antal års utbildning, med minst tre år i ett seminarium och fyra till åtta år att få professionell certifiering som terapeuter. På andra områden kan pastoral counselor sakna specifik certifiering och ackreditering, i vilket fall deras förmåga att träna som rådgivare kan variera avsevärt, vilket gör det en bra idé att söka personer som är auktoriserade som rådgivare när de letar efter pastorala rådgivare.

Begreppet pastoral rådgivning är en naturlig utväxt av tanken att religiösa officiants bör ta hand om sina flockar, ge stöd, råd och råd för människor i alla samhällsskikt. Det innehåller både djupt hållna religiösa övertygelser och de senaste framstegen inom psykologi, så att personer som söker tillgång till rådgivning har fördelen av andlighet och psykoterapi i sin behandling. Pastorala rådgivare kan ge hjälp till människor som kämpar med en rad olika psykologiska problem, inklusive depression, stress eller kris av tro, och de kan också erbjuda tjänster till par och familjer.

Vanligtvis måste folk betala för pastorala rådgivningstjänster, även om en glidande avgift kan användas för att säkerställa att rådgivning är tillgänglig för alla. Pastorala rådgivare kan också välja att arbeta som volontärer på platser som skolor och riskgrupper för att tillhandahålla nödvändiga rådgivningstjänster. På områden där pastorala rådgivare är certifierade terapeuter, kan försäkringsbolag komma överens om att betala för rådgivning, förutsatt att psykiatriska tjänster ingår i en sjukförsäkring.

Människor behöver inte nödvändigtvis tillhöra kyrkan en pastoral rådgivare är ansluten till. Vissa människor kan välja att utforska pastoral rådgivning, eftersom de kämpar med andliga problem som de inte känner till kan behandlas av en vanlig rådgivare, oavsett om de tillhör en viss kyrka eller tro. Andra kan föredra att söka en rådgivare som delar sin religiösa tro. Pastorala rådgivare kommer i allmänhet inte att göra kunderna borta på grundval av tro eller kyrkans närvaro.