Vad är pyrogenium?

De flesta växtbaserade läkemedel kommer från någon form av växt eller insekt. Den örtmedicinska pyrogenen är emellertid tillverkad av kött. Den homeopatiska medicinen används för att behandla en mängd olika symtom, inklusive blodproblem.

Pyrogenium framställs genom att blanda vatten och magert nötkött tillsammans. Den står kvar i tre veckor. Efteråt är det ansträngt, och vätskan från blandningen, kallad sespin, sätts åt sidan för att förångas. Resultatet blandas sedan med glycerin för att bilda pyrogenlösning.

Det huvudsakliga tillståndet att pyrogenet används för att behandla är blodförgiftning och dess associerade symtom. Den homeopatiska medicinen kan lindra symtom som hög feber, kalla svettningar, onormal puls och rastlöshet. Det kan ge lättnad för allmänt ömhet. Kroppsblodning och värk kan överdrivas av botemedlet. Sår, särskilt de hos äldre, kan också behandlas med pyrogenlösning.

Personer med symptom som normalt kräver denna behandling ges vanligtvis penicillin eller liknande mediciner för att bekämpa infektion. Homeopater förskrivar vanligtvis denna åtgärd när patienten har en långvarig historia av sepsis utan full återhämtning. Milda nötningar och inflammation kan behandlas med pyrogenlösning, liksom bakterieinfektioner.

Problem med njurarna, leveren, urinvägarna, tarmarna, lungorna och gallblåsan kan rättas genom att använda biverkningen. Det kan också användas för att behandla hudproblem. Specifika typer av feber kan åtgärdas med pyrogen. Dessa kan inkludera tyfusfeber, ptomainfeber och andra feber som anländer långsamt.

Bihåleinflammation och nässäppa har blivit korrigerade genom behandlingen. Andra näsproblem, som huvudvärk, brännande eller urladdning, kan också behandlas av biverkningen. Det har också administrerats till husdjur med utsläpp, hög feber eller svag puls.

För mycket pyrogen i kroppen kan orsaka allvarliga hälsokomplikationer. Stora doser kan leda till blodskador som liknar förgiftning. Om symtom förvärras eller inte förbättras efter fyra dagars användning, ska pyrogenium avbrytas. Kvinnor som är gravida eller ammar bör söka läkarvård innan de använder denna homeopatiska medicin.

Även om denna lösning är en flytande lösning, ordineras patienter ofta med läkemedlet i pellet eller i tablettform. Dessa versioner av botemedlet löses vanligtvis vid kontakt. Dosering av medicinen ska tas inom tio minuter efter att ha ätit en måltid. Läkemedlet ska förvaras på en sval, torr plats och hållas tätt tätt. Eventuella pyrogenprodukter utan tätning eller med en sönderdelad tätning ska inte användas.