Vad är spasmodisk croup?

Spasmodic croup är svullnad snabbt som förekommer i områden som struphuvudet och kännetecknas av en skällande hosta, att vissa jämför med ljudet av en seglbarkning. När den övre luftvägen plötsligt sväller, kan symtomen på denna sjukdom uppträda ganska snabbt, vanligtvis utan varning och ofta i mitten av natten. Denna typ av croup är bara en form av tillståndet och resulterar vanligen plötsligt när människor har sjukdomar som rhinovirus (vanliga förkylningar). Medicinska experter differentierar croup som är spasmodisk från vanlig korsning av orsakssamband, suddenness av utbrott och sannolikhet för återkommande.

Den andra typen av croup uppkommer oftast när unga barn har influensavirus. Första symtom på denna krok kan inträffa när som helst på dagen, även om alla former av tillståndet tycks förekomma oftast på natten. Med spasmodic croup är personen bara svagt sjuk när de går och lägger sig på natten och vaknar plötsligt med en skällande hosta. Oavsett vilken typ av croup som finns, är behandlingsförslaget ungefär desamma.

Brist på luftfuktighet är en av de viktigaste irriterande för luftvägarna och gör symtomen på inflammation värre, så det är viktigt att ge en luftfuktighetskälla direkt. Detta kan utföras ganska lätt med en luftfuktare, eller vissa läkare rekommenderar att människor sitter i badrummet medan du kör duschen. En annan föreslagen behandling är att sitta utanför med hostande personen, men bara om vädret inte är svårt. Med spasmodic croup kan symtomen lösa och ibland kommer de tillbaka senare, eller de kan förvärras.

Även om ökad fuktighet kan hjälpa till med kroksymptom är det inte avsett att behandla allvarliga fall av krok. Föräldrar bör särskilt titta noga på sina barn för tecken på att deras tillstånd försämras. Om inflammationen ökar kan den drabbade personen kämpa för andning, och detta garanterar omedelbar medicinsk behandling. Andningssvårigheter kan uppenbaras av närvaro av stridor eller märkbar ansträngning att andas. Varje ljud av visslande när en person andas, hudfärg eller nagelbäddar, svårt att prata för att det är svårt att ta andan eller mycket snabb andning är bevis för att croup behöver mer betydande medicinsk intervention.

Med tanke på dessa tecken borde folk omedelbart få en akut anläggning och personen med croup kan behandlas med läkemedel som inhalerade steroider som kan stoppa inflammation. Om en spasmodisk croup misstänks kan ett recept för inhalerade steroider och en nebulisator för att ge dem ut, eftersom croupen kan återkomma. Allvarlig spasmodisk croup kan också kräva sjukhusvistelse tills tillståndet är löst. Vanligtvis saknas saker som antibiotika eftersom sjukdomen inte orsakas av en infektion.

Den plötsliga uppkomsten av spasmodisk croup kan vara skrämmande och det är ofta mest utmanande eftersom det förekommer ofta hos spädbarn och småbarn. Människor tenderar att inte krypa så mycket som de åldras, men de som har kroup som är krampiga kan fortfarande utveckla den i senare barndom och vuxen ålder. Om tillståndet verkar återkomma med saker som förkylning eller allergier, kan läkare föreslå att inhalation av steroida läkemedel och en nebulisator finns till hands för att snabbt behandla episoder.